News

Brain Bee 2024

2024.02.07 | MITT

Brain Bee

 

 

 

A Nemzetközi “Brain Bee” egy középiskolások számára megrendezett természettudományi verseny, melynek elsődleges célja, hogy az agy- és idegkutatás iránt felkeltse az érdeklődést és az idegtudományi pálya iránti lelkesedést növelje.

A versenyt 1998-ban alapították az Egyesült Államokban, és mára több mint 175 helyi fordulót tartanak évente a világ közel 50 országában. A program tetőpontja a világbajnokság, amely minden évben nagyszabású tudományos konferenciák keretén belül kerül megszervezésre.

A nemzetközi “Brain Bee”-t 2018-ban nonprofit oktatási szervezetként jegyezték be. A irányító testület tagjai között szerepel az Alzheimer’s Association (Alzheimer Társaság), az American Psychological Association (Amerikai Pszichológiai Társaság), a Dana Foundation (Dana Alapítvány), a European Neuroscience Societies (Európai Idegtudományi Társaságok Szövetsége (FENS)), a Nemzetközi Agykutatási Szervezet (International Brain Research Organization (IBRO) és az Idegtudományi Társaság (Society for Neuroscience).

 A magyarországi Brain Bee verseny állandó támogatói a Magyar Idegtudományi Társaság, és a Pécsi Tudományegyetem Idegtudományi Centruma.

 

A 2024-es, harmadik magyarországi Brain Bee verseny fontos dátumai:

 

Jelentkezés kezdete: 2023. december 15.

Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2024. február 15.

Írásbeli forduló időpontja: 2024. február 29.

Szóbeli (döntő) időpontja: 2024. április 6.

 

FELVÉTELI PLUSZ PONTOK:

A magyarországi Brain Bee 2024-es döntőseinek az alábbi plusz pontok vehetők igénybe a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára történő jelentkezés esetén:

3. helyezett: 5 pont

2. helyezett: 10 pont

1. helyezett: 15 pont

 

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési lap

Versenyszabályzat

Minta teszt

 

A 2024. évi IBB Világbajnokság a "Neuroscience 2024 Congress" keretében 2024. október 5-9 között online került megrendezésre.

 

További információért kérlek látogass el a szervezet honlapjára: https://thebrainbee.org/  

Kérdéseddel fordulj a magyaroszági szervezőkhöz az alábbi címen: ibb.hungary1@gmail.com

 

Back
Event